Hľadáte web, na ktorom sa nezabúda na šteklivé témy? Kde by ste našli aj recept na chutnú bublaninu či slepačí vývar? Naša stránka je ako stvorená pre vás.

Add your content here

Hľadáte web, na ktorom sa nezabúda na šteklivé témy? Kde by ste našli aj recept na chutnú bublaninu či slepačí vývar? Naša stránka je ako stvorená pre vás.

Prečo voliť pri preprave ovocia a zeleniny plastové prepravky

Stohovateľnosť – výrobca plastových boxov na potraviny nezabudol na veľmi dôležitú požiadavku zákazníkov na stabilitu prepravných debien, aby ich bolo možné skladať na seba aj do väčších výšok. Toto je typický problém u drevených debien, ktoré nie sú opatrené žiadnymi výstupkami ani prelismi, aby do seba jednotlivé debny lepšie zapadli. Pokiaľ na seba postavíte napríklad len päť drevených krabíc plných marhúľ, bude tento stĺp natoľko vratký, že sa pri preprave alebo náhodnom drvení v sklade zrúti.

úroda čerešní

Dostatočná priedušnosť prepraviek – pokiaľ by ste prepravovali ovocie a zeleninu v uzavretých nádobách bez prístupu vzduchu (kyslíka), môžu sa tu oveľa ľahšie rozmnožovať niektoré mikroorganizmy. Bude sa tu dobre dariť plesniam a hnilobnému rozkladu, a tým by sa vaša úroda mohla aj zásadným spôsobom poškodiť. Preto sú prepravky na zeleninu a ovocie opatrené otvormi, aby zozbierané komodity dýchali a boli udržiavané po celú dobu prepravy či skladovania vo vynikajúcej kondícii.

úroda broskýň

Nízka hmotnosť – perforované plastové boxy sú veľmi ľahké, bývajú ľahšie, než drevené debny, a všetky sa navyše vyznačujú rovnakou hmotnosťou, čo potom uľahčuje váženie nákladu a prepočty nosnosti pri prepravných zariadeniach.

Jednoduchá údržba – udržať stabilne drevené debny v čistote je v podstate nemožné, nepodarí sa vám zbaviť ich prachu a zvyškov zeminy, oleja, vazelíny, šmíru a ďalších nečistôt. Museli by ste drevo brúsiť a hobľovať, a to by sa veľmi predražilo. Plastové prepravky naopak udržíte čisté veľmi jednoducho, vystačíte iba s bežnými čistidlami a dezinfekčnými prostriedkami. Odporúčame použiť prírodné čistidlá, ako je napríklad ocot a jedlá sóda.

Farebnosť – plastové debny na ovocie a zeleninu sa vyrábajú v rôznych farbách a na základe toho potom ľahko rozlíšite úrodu vašich plodov. Napríklad v červených debnách budú jablká, v zelených budú hrušky, v modrých budú slivky, v žltých marhule atď.

Written by