Hľadáte web, na ktorom sa nezabúda na šteklivé témy? Kde by ste našli aj recept na chutnú bublaninu či slepačí vývar? Naša stránka je ako stvorená pre vás.

Add your content here

Hľadáte web, na ktorom sa nezabúda na šteklivé témy? Kde by ste našli aj recept na chutnú bublaninu či slepačí vývar? Naša stránka je ako stvorená pre vás.

Praktické výhody ready made s.r.o. pre podnikateľa

V dnešnej dobe podnikatelia prestávajú zakladať firmy a radšej reagujú na ponuku ako firmy na predaj 41business. Teda radšej uprednostnia kúpu už založenej firmy.Takzvanej ready made s.r.o. Ide o pojem, ktorý už medzi podnikateľmi nie je nový či neznámy. Práve naopak. Predaj hotových obchodných spoločností sa spopularizoval. Hlavnými výhodami a dôvodmi sú úspora času a možnosť začať rýchlo podnikať. Takisto fakt, že ready made firmy v ponuke majú už splatené základné imanie (v minimálnej výške 5 000 EUR).

Muž a žena, podnikatelia

  • Sú doslova pripravené na rýchly štart podnikania a ideálne v prípade, ak sa okamžite potrebujete chytiť nejakej obchodnej príležitosti.

Zakladanie vlastnej firmy by bolo časovo aj administratívne oveľa náročnejšie. To je dôvod, prečo je ponuka hotových firiem obľúbená u súčasných podnikateľov. U tých začínajúcich, ale aj skúsenejších.

  • Medzi založením novej s.r.o. a kúpou založenej ready made je stále menší cenový rozdiel. Zatiaľ čo pred niekoľkými rokmi sa tvrdilo, že kúpa firmy je finančne náročnejšia, v súčasnoti sa ten rozdiel medzi založením a kúpou postupne minimalizuje.

Ready made sú založené obchodné spoločnosti, najčastejšie spoločnosti s ručením obmedzeným (s.r.o.). Eseročky sú u nás najčastejšou a najpopulárnejšou podnikateľskou formou. Boli založené a vytvorili sa z dôvodu, aby sa následne ponúkali a predávali možným záujemcom. Mali by byť „očistené“ a na svojho nového majiteľa by tak nemali preniesť žiadne záväzky ani pohľadávky z minulosti. Čo je v mnohých prípadoch zaručené, pretože mnohé z týchto firiem ešte reálnu podnikateľskú a obchodnú činnosť nevykonávali. Mnohé z nich vznikli napríklad len pred pár mesiacmi.

Žena v kancelárii

Veľkou výhodou je, že sú už zapísané v Obchodnom registri SR (OR SR) a majú zaplatené základné imanie. Ak pri kúpe záujemcovi niektoré údaje firmy nevyhovujú, dajú sa zmeniť. Ide napríklad o zmenu obchodného mena, predmetu podnikania či firemného sídla. Niektoré ready made spoločnosti sú navyše zaregistrované na daňovom úrade a sú platcami DPH, vďaka čomu si skrátite byrokratické záležitosti a vyhnete sa prideleniu vysokej zábezpeky.

Written by